Matchreferat från premiären

OutoKoumpo - BBFC  0 - 2 (0 - 1)
0-1 Alexander Rozenbachs (13), 0-2 Jonas Biderman (32)

Dimman låg tät på balstas plan numero 2. Truppen anlände som sig bör en halvtimme innan avspark. De nya dressarna delades ut och uppladdningen kunde börja. Efter lite bollspel och töjning var det äntligen dags. BBFCs firma, FSF var på plats för att vråla fram en premiärvinst.

Från förra säsongen hade många av de rutinerade silverrävarna lagt skorna på hyllan och lämnat plats för det "nya" BBFC. Erfarenhet hade bytts ut mot ungdomlig entusiasm vilket förhoppningsvis ska skörda stora framgångar i Korpens division 3 serie.

Jimmy"Wome"Strand

Till en början trillades bollen mellan lagdelarna. En pass här, tillbaka, ny position och en och annan långboll. Allt enligt spelidéen. Någon testade skott. Över. Ett skott till. Över igen.
Taktfasta handklapp hördes från läktaren och det var bara en tidsfråga innan målet skulle komma.

I den trettonde minuten, efter några byten, lyckades Hellberg vinna boll i mittcirkeln. Han tittade upp, måttade och smekte fram en djupledare till löpande forwards. Passningen togs emot av förvånadsvärt kylig Alexander Rozenbachs som enkelt överlistade Koumpos målvakt med höger bredsida. "Allbäck" som på försäsongen haft förtvivlat svårt att sätta dit bollen sprack upp i ett leende när bollen passerade mållinjen. Publiken for upp från sina eluppvärmda stolar och förenades i ett öronbedövande jubel. På planen brevid stannade spelet upp och lagen gav stående ovationer till BBFC härliga anfallspel. Vilket mål. Vilket minne. Det första målet för säsongen. All press var som bortblåst.

Även om BBFC tog över spelet efter målet dröjde det enda till andra halvlek innan OutoKoumpos målvakt fick vittja nätet ånyo. Om första målet var vackert var det andra som en hel härlighet. Här brände BBFC av det stora fyrverkerierna då kaptenen Jonas Biderman fick avsluta ett smäckert anfall med alla lagdelar inblandade. En långboll från backlinjen hittade upp till Pettson på topp som enkelt nickade ner lädret till Gnagaren som fick öppet mål. Jonas var nära att kasta tröjan men hejdade sig för att inte dra på sig onödiga gula kort.
Någon som inte hejdade sig var Jonas Syrra, klackledaren Sara Biderman, som med glädje drog av sig tröjan och vevade den över huvudet likt en helikopters rotorblad. ´"Det är är min brorsa!" kunde man höra henne skandera när 2-0 var ett faktum.

BBFC spel i premiärmatchen ger hopp om en sommar utan spelmässiga gränser. Här finns mod, här finns finess och framförallt hjärta. Visst kan man önska mer av spelet vissa perioder i matchen men en helt klart godkänd insats sett över 50 minuter.

Alexander Ciric lät efter matchen hälsa, via sin agent, att han troligvis blir kvar i laget resten av säsongen. Enligt våra källor ska Röda Stjärnan ha erbjudit Ciric ett nytt tre årskontrakt men han tackade ödmjukt nej.
"Jag Sverige trivs" ska klasspelare ha sagt till våra utsända reportrar i den mixade zonen efter matchen.

Nästa match: BBFC - EKAF. Väl mött på Balsta.